U subotu, 14.maja su učenici izdvojenog odeljena OŠ Dimitrije Tucović u Jablanici održali priredbu povodom dana škole.

dan-skole-jablanica16-5

Učenici su uz pomoć nastavnika i učitelja pripremili zanimljiv i dobar program koji je pokazao šta sve đaci znaju i umeju.

Program je počeo predstavom Princeza Zvezdana i uobraženko. Tekst je napisao Toda Nikoletić, a  za predstavu ga je priredila nastavnica srpskog jezika i književnosti, Ksenija Bojović.

dan-skole-jablanica16-7

U petnaest minuta, mlade glumice i glumci su pokazali svoj očigledan talenat. Tijana Tomović je bila dobra u ulozi princeze Zvedane, dok je Milanko Savić imao težak zadatak da usvoji vojvođanski akcenat Pere Pejina. Posebno treba istaći transformaciju Rade Didanović koja je odlično ušla u lik vojvode Miljana Miljanića. Takođe treba pohvaliti i Rada Radovića, Rađena Didanovića, Milana Radovića, Milevu Radović, Mariju Đurović, Ivonu Didanović i Marijanu Janković.

dan-skole-jablanica16-4

U recitatorskom delu programa su nastupili predškolci i učenici nižih razreda.

Predškolsko odeljenje

  • Milica Božanić;

prvi razred:

  • Kristina Janković, Marijana Božanić, Una Đurović i Anđela Bakić;

drugi razred:

  • Aleksandar Bakić, Danilo Božanić;

treći razred:

  • Stefan Janković, Marko Bakić

četvrti razred:

  • Rade Radović, Milan Božanić

dan-skole-jablanica16-7

Učenici su takođe pokazali i svoje znanje stranih jezika pa su Rada Didanović, Marijana Janković i Rađen Didanović recitovali Kiplingovu poemu “If” u originalu, dok je tijana Tomović recitovala rusku pesmu “Drug”.

Za kraj programa je izvedena narodna pesma “Udade se Živka Sirinićka” koju su otpevale: Marijana Didanović, Mileva Radović, Tijana Tomović, Ivona Didanović i Marija Đurović.

Rađen Didanović, Rade Radović, Vanja Bjeličić, Vladimir Didanović, Milanko Savić i Aleksandar Bakić su zatim izveli izveli koreografiju “Igrale se delije”. 

Program je vodio Vanja Bjeličić.

Posle dramsko – recitatorskog programa je otvorena izložba školskih učila “Retrospektiva” na kojoj je izloženo više od 60 eksponata. Ono što je zanimljivo je da su ovi eksponati iako stari više desetina godina i dalje su funkcionalni i koriste se u nastavnom procesu. Takođe je interesantno da škola poseduje i “etno – ormar” gde su izloženi tradicionalni predmeti zlatiborskog kraja, kao i stari papirni novac. Izložbu su pripremile učiteljica Dušica Čumić i nastavnica Ksenija Bojović.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *