Tokom ove sedmice u OŠ “Milivoje Borović” Šljivovica, realizovana je akcija uređenja školskog dvorišta i njegove okoline.

KJP “Zlatibor” je doniralo brojne sadnice raznovrsnih ruža koje su u utorak 5.aprila i sredu 6. aprila2016. zasađene u dvorištu škole. Roditelji učenika su obezbedili stajsko đubrivo.

sljivovica-16-7

Ovu akciju zajednički su isplanirali učenici i nastavnici škole u Šljivovici, a predstavlja jednu od obaveznih planiranih aktivnosti Eko plana škole.

sljivovica-16-5

U četvrtak 7.4.2016. dali su na svoj način doprinos obeležavanju Dana zdravlja. Prikupljan je otpad u školskom dvorištu, pa do magistralnog puta koji prolazi kroz Šljivovicu. Za ovu priliku rukavice za učenike i nastavnike obezbedila je privatna apoteka “Kršenković” iz Užica. Kese za smeće je obezbedilo KJP “Zlatibor”, koje je i transportovalo džakove napunjene otpadom.

Učenici i nastavnici škole se zahvaljuju KJP “Zlatibor”, apoteci “Kršenković”, kao i roditeljima učenika, jer su bezrezervno podržali ovu akciju i pomogli da se realizuje. Na ovaj način učenici i nastavnici su želeli da unaprede svest svakog pojedinca o neophodnosti brige za svoju neposrednu okolinu. Pružili su primer kako treba voditi računa o životnoj sredini, jer, čuvajući prirodu, čuvamo i sebe.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *