Juče je u Tršiću održano republičko takmičenje iz srpskog jezika i jezičke kulture, na kome je učestvovalo 67 učenika sedmog razreda i 90 učenika osmog razreda. Osnovnu školu “Dimitrije Tucović” je na ovom takmičenju predstavljala Ana Gavović, učenica sedmog razreda.

Ana Gavović je na testu osvojila maksimalnih 20 poena, a isti broj bodova su imala još tri učenika, Aleksa Vujnić, učenik OŠ “Svetozar Marković Toza” iz Novog Sada, Aleksandra Radojković OŠ “Dostitej Obradović” iz Smedereva i Branislav Veselinović OŠ “Ivo Lola Ribar” iz Novog Sada.

Devet učenika je osvojilo drugo mesto, a oni su imali po 19 poena, dok je treće mesto osvojilo pet učenika (oni su imali po 18 poena).

Ana Gavović je ove godine bila najbolja na opštinskom takmičenju iz srpskog jezika, a na okružnom se izborila za plasman na republičko takmičenje. . Ani želimo sve najbolje u daljem školovanju i da ponovi ovaj uspeh i sledeće godine.

Istovremeno, ovo je veliki uspeh za osnovnu školu Dimitrije Tucović i opštinu Čajetina. Čestitke za ostvareni uspeh pripadaju i nastavnici srpskog jezika, Jeleni Stanojević koja je Anu pripremala za takmičenje.

republicko-7razred14

Što se tiče učenika osmog razreda test su najbolje uradlo troje đaka: Vladimir Đorđevič đak OŠ “Desanka Maksimović” (Požarevac), Irina Petrović učenica OŠ “Borislav Pekić” (Novi Beograd), i Nađa Petrović, učenica OŠ “Jovan Popović” (Mladenovac).

republicko-8razred14

 

Osam učenika je osvojilo drugo mesto (po 18 poena), dok su četiri učenika osvojila treće mesto (po 17 bodova),

Rezultati takmičenja za sedmi razred

Rezultati takmičenja za osmi razred.

 

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *