Drugu godinu zaredom Osnovna škola „Dimitrije Tucović“ u Čajetini podržava akciju svetskih razmera „Sat za našu planetu“ koja ima za cilj očuvanje enargije i sprečavanje negativnog uticaja i posledica klimatskih promena.

sat-planeta15-7

28.marta 2015.godine u nastavničkoj kancelariji škole u Čajetini, u 20.30 časova, okupili su se nastavnici, učenici, roditelji i predstavnici lokalnih medija. U uslovima neobičnim za učenike, uz svetlost sveća, sa ugašenim svetlom, učenici su pokazali kako je njihova ekološka svest pozitivno i u velikoj meri razvijena.

Skroman program pripremili su članovi Ekološke sekcije, Recitatorske sekcije, Sekcije engleskog jezika i hora, a čuli su se i zvuci gitare i poznate melodije koje je na sintisajzeru izveo učenik trećeg razreda. Prisutni su imali priliku da uživaju u stihovima poznatih pesnika, odjekivao je smeh, a druženje je bilo delotvorno. Ovim su se učenici, u toku 70 minuta, vratili načinu života svojih baka i deka i imali priliku da prožive bar deo njihovog iskustva.

sat-planeta15-3

Ekološki orjentisana škola u Čajetini podržava različite aktivnosti u oblasti zaštite i očuvanja životne sredine, a od ove školske godine je i nosilac zelene zastave i statusa eko-škole.

Jagoda Jeremić
Član eko-odbora
OŠ „Dimitrije Tucović“ Čajetina

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *