os-milivoje-borovic

U okviru takmičenja “Čitalići” sa vršnjacima iz cele Srbije su se nadmetali i učenici OŠ Milivoje Borović. Oni takmičili u disciplinama “Kreativci” i “Klikeraši”. Kreativci su izrađivali čitalački dnevnik, a klikeraši su radili test znanja.

U disciplini “Kreativci” je učestvovalo 28 učenika OŠ Milivoje Borović. Čitalačke dnevnike je ocenjivao žiri u sastavu Jagoda Jeremić, profesorka srpskog jazika u Osnovnoj školi “Dimitrije Tucović” iz Čajetine i Ljiljana Rakić, bibliotekarka i zamenica direktorke Biblioteke “Ljubiša R. Đenić”. Žiri je odabrao za Republičku smotru čitalačke dnevnike: Ivane Zorzić (prvi razred), Jovane Radojičić (drugi razred), Katarine Matović (treći razred), Đurđine Zorzić (četvrti razred), Anđele Pašić (peti razred), Milice Marić (šesti razred) i Ilenke Melović (osmi razred).

Na Republičkoj smotri učenice Ivana Zorzić i Anđela Pašić zauzele su drugo mesto u svojoj uzrasnoj kategoriji. Ivana je osvojila 24, a Anđela 20 od mogućih 25 bodova.

citalici

U kateriji “Klikraši testirano je 776 učenika, dok je iz OŠ Milivoje Borović učestvovalo 39 učenika. U ovoj kategoriji na Republičkom nivou iz OŠ Milivoje Borović bile su najuspešnije učenica petog razreda Anđela Gojković, koja je zauzela 4. mesto i učenica 2. razreda, Slađana Petković, koja je zauzela 5. mesto u svojoj kategoriji.

Što se tiče rezultata testa najviše je bilo takmičara prvog razreda, njih 232. Od svih takmičara samo jedan prvak osvojio je maksimalnih 15 bodova. Takmičara drugog razreda bilo je 157 i samo jadan učenik osvoji je maksimalnih 21. bod. Poslednji na listi zauzeo je 20. mesto sa osvojena 3 boda. U trećem razredu takmičilo se 130 učenika. Najbolje plasirani učenik imao je 31 od moguća 34 boda. Najslabije plasirani učenik osvojio je pola boda i 41. mesto. Što se tiče učenika četvrtog razreda njih je na testu bilo 119. Nijedan od takmičara nije uspeo da osvoji maksimalnih 31 bod, koliko se i moglo osvojiti na testu. Prvi na listi imao je 28,5 bodova, dok je podslednji na listi osvojio pola boda i zauzeo 45. mesto.

Od starijih razreda učenici petog razreda bili su najbrojniji, takmičilo se njih 45, ali niko nije uspeo osvojiti maksimalnih 15 bodova. Prvi na listo bio je blizu i odvojio je 14,5 bodova, dok je poslednji rangirani zauzeo 23. mesto sa osvojenim jednim bodom. U šestom razredu takmičilo se 38 učenika. Od moguća 34 boda prvoplasirani osvojio je 31, dok je najslabije plastirani učenik osvojio 2,5 boda i 24. mesto. Naša škola nije imala prijavljenih takmičara iz sedmog razreda, a i na Republičkom nivou ih je bilo najmanje, njih 18. Iz osmog razreda takmičilo se 37. učenika. Na testu je bilo moguće osvojiti 31 bod. Prvi na listi osvojio je 23 boda, a poslednji 2,5 zauzevši 25. mesto.

Najuspešnije učenice na školskom i republičkom OŠ Milivoje Borović će biti nagrađeni.

Ostvarene rezultate svih učenika OŠ Milivoje Borović možete pogledati ovde

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *