Udruženje građana „Zlatiborski krug“ organizuje okrugli sto na kome će se pripremiti tekst Lokalnog međusektorskog protokola koji će biti potpisan u januaru. Okrugli sto će se održati u Osnovnoj školi „Dimitrije Tucović“ u Čajetini, 27.decembra 2017. godine, sa početkom u 11 časova, u učionici broj 12.

 

 

Udruženje građana “Zlatiborki krug” iz Čajetine realizuje projekat Zagovaranje za kreiranje i primenu Lokalnog međusektorskog protokola o saradnji na prevenciji i zaštiti dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja pod sloganom i sa porukom: “Život bez nasilja – za svako dete! Udruženi u zaštiti dece od nasilja!”, koji se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstvom zdravlja, Ministarstvom obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije i UNICEF-om, uz finansijsku podršku Evropske unije.

Osnovni cilj projekta jeste usvajanje ili unapređenje postojećih lokalnih međusektorskih protokola o saradnji za prevenciju i zaštitu dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja u ciljanim opštinama.

 

Projekat je deo šireg projekta “Zaštita dece od nasilja i promocija socijalne inkluzije dece sa smetnjama u razvoju u zemljama Zapadnog Balkana i Turske”, koji se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstvom zdravlja, Ministarstvom obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja, Vlade Republike Srbije i UNICEF-a, uz finansijsku podršku Evropske unije, čiji rezultat treba da bude usvajanje nove Nacionalne strategije za sprečavanje i zaštitu dece od nasilja, unapređenje Opšteg i sektorskih protokola, kao i povećanje broja opština sa uspostavljenim i potpuno operativnim lokalnim intersektorskim timovima za zaštitu dece od nasilja.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *