U utorak, 21.marta u Čajetini je održano okružno takmičenje Čitalića. Učenici sedam škola sa teritorije zlatiborskog okruga su se nadmetali u disciplini Čitalići – klikeraši. U odnosu na opštinsko takmičenje ovde je prag znanja za plasman na republičko takmičenje bio veći i takmičari su morali da imaju minimum 80% tačnih odgovora.

Učenici prvog i drugog razreda su dobili tekst Mile Starčević, “Na leđima slona”, treći razred je obrađivao tekst Dragana Lukića “Jasna i profesor matematike”. Peti razred je imao tekst posvećen izumrelim vrstama životinja, a osmaci tekst posvećen Marku kraljeviću.

Na takmičenju je učestvovalo najviše učenika šestog razreda, čak 21, dok je najmanje bilo učenika trećeg razreda svega 4. Organizatore najviše raduje činjenica da se broj škola uključenih u ovo takmičenje povećava.

“Prošle godine na takmičenju su učestvovale samo dve škole, a ove godine na takmičenju učestvuje sedam škola, rekla je Jagoda Jeremić, nastavnica srpskog jezika iz OŠ Dimitrije Tucović.

Što se tiče rezultata na ovom takmičenju najbolje razumevanje teksta su pokazali učenici Petar Ječmenica (OŠ Aleksa Dejović), Nikola Bućić (OŠ Milivoje Borović), Vukašin Vilotijević i Mihailo Šućurović (OŠ Dimitrije Tucović), Lazar Jevtić (OŠ Aleksa Dejović), Mina Trnavac (OŠ Petar Leković), Teodora Žunić (OŠ Dimitrije Tucović) i Lazar Radojević (OŠ Dimitrije Tucović).

Kompletan spisak učenika koji su se plasirali na republičko takmičenje Čitalića koje će se ove godine održati u osnovnoj školi Milivoje Borović u Mačkatu biće poznat za nekoliko dana.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *