U nedelju, 19.marta u Vrnjačkoj Banji je održano državno prvenstvo za predškolce i mlađe osnovce (prvi i drugi razred) u poznavanju saobraćaja. Čajetinu su na ovom takmičenju predstavljali učenici iz OŠ Dimitrije Tucović iz Čajetine, OŠ Savo Jovanović iz Sirogojna kao i predškolci iz vrtića Pčelica iz Mačkata.

Ekipa predškolaca iz Opštine Čajetina u sastavu: Ana Zorzić, Aleksandar Šopalović, Anđela Dužanić i Bogdan Petrić je bila najbolja u svojoj kategoriji. Mali predškolci su pokazali izuzetno znanje na ovom takmičenju, i osvojili su prvo mesto. Oni su za ovaj uspeh dobili pehar i medalje, a sponzori su sve članove ekipe nagradili i tabletima.

Ekipa prvog razreda iz Sirogojna u sastavu: Veljko Tošić, Marko Stamatović, Andrijana Petrović i Filip Andrić je osvojila odlično četvrto mesto. Ekipa drugog razreda u sastavu: Vuk Savičić, Jana Zindović, Kaja Ninčic i Milos Spasenić iz osnovne skole u Čajetini, u neizvesnoj završnici, osvojila je drugo mesto.

Đake i predškolce su na ovom takmičenju pratili i njihove učiteljice Radojka Simić, Danica Dedović, Nataša Todorović i Rada Glišović.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *