U sredu je održana sednica Saveta roditelja OŠ Dimitrije Tucović na kojoj se raspravljalo o šest tačaka dnevnog reda.

Prvo se razmatralo pitanje udžbenika za školsku 2016-17 i načinu kako će roditelji pribaviti udžbenike. Učenici od I do IV razreda će koristiti udžbenike izdavačke kuće Eduka za sve predmete izuzev engleskog jezika, gde će se koristiti udžbenik izdavačke kuće Akronolo.

savet-roditelja1a

Što se tiče udžbenika za učenike od petog do osmog razreda ovde će se koristiti udžbenici izdavačkih kuća Klet, Novi logos, BIGZ, Eduka, Data status, Akronolo, Zavod za udžbenike…

Kompletan spisak odobrenih udžbenika možete pogledati ovde.

Članovima Saveta roditelja je pročitan izveštaj o sprovedenim ekskurzijama koje su realizovane u toku školske godine. Potom su određeni roditelji koji će prisustvovati završnom ispitu učenika osmog razreda.

Na sednici su članov Saveta roditelja podržali inicijativu Škole da se uvede produženi boravak u okviru škola u Čajetini i Zlatiboru. Sa decom bi radili učitelji u prostoru koji bi bio adaptiran za ove potrebe. Prema planu ova usluga bi bila besplatna za roditelje.

Predstavnici Škole su obavestili članove Saveta da je procedura za završetak radova na školskoj hali završena i da su ugovori potpisani, i da se čeka odobrenje Evropske banke za razvoj, koja je obezbedila sredsta za ovaj projekat.

Potom je bilo reči o formiranju tima za borbu protiv digitalnog nasilja u školskoj 2016-2017.godini. I da će morati da se posveti velika pažnja kako edukaciji dece tako i prevenciji digitalnog nasilja koje može biti veoma ozbiljno.

Na kraju sednice, pod tačkom razno bilo je reči o radu nastavnog kadra, a roditelji su izneli primbedbe na rad pojedinih nastavnika.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *