U subotu 28.maja na Ribničkom jezeru je održana školska ribolovačka olimpijada za učenike OŠ “Dimitrije Tucović” iz Čajetine. Ove godine se nadmetao veliki broj učenika u dve kategorije. Za pehare i medalje se nadmetalo više od dvadeset devojčica i oko sedamdeset dečaka od prvog do osmog razreda.

ribolovacka-olim16-4

Takmičenje je i ove godine organizovala ribolovačka sekcija OŠ “Dimitrije Tucović” i Udruženje sportskih ribolovaca “Zlatibor”.

ribolov-sekcija16-1

Učiteljica Nataša Todorović, koja rukovodi ribolovačkom sekcijom je bila zadovoljna odzivom đaka za ovo takmičenje.

“Učenici su došli na Ribničko jezero da teoretska znanja pokažu i praktično,” rekla je Nataša Todorović.

Predsednik udruženja sportskih ribolovaca “Zlatibor”, Nedeljko Žunić je rekao da je broj takmičara svake godine sve veći, a da je Udruženje ove godine podelilo štapove članovima Sekcije.

ribolovacka-olim16-3

“Prava je divota videti ovoliku decu, koja su na vodi i ovakvo uživanje”, istakao je gospodin Žunić

Vreme je bilo idealno, a najviše su “trzali” klenovi, sunčice, vodomarke i zeke. Uslovi za ribolov su bili dobri, a takmičari borbeni. Članovi Udruženje sportskih ribolovaca “Zlatibor” su se trudili da mladim ribarima pomognu kako savetima, tako i pri vezivanju udica, nameštanju mamaca… Đacima su pomagali i njihovi učitelji, a podršku im je pružila i  direktorka osnovne škole “Dimitrije Tucović”, Milka Vasiljević.

ribolovacka-olim16-5

U ženskoj konkurenciji prvo mesto je pripalo Aleksandri Žunić. Drugo mesto je osvojila Aleksandra Ćećarić, a treće Aleksandra Ružić.

Među dečacima je najbolji bio Nikola Vidanović (281 gr). Aleksandar Ćirković (250 gr) je zauzeo drugo mesto, a Đorđe Kostić (230 gr) je bio treći.

ribolovacka-olim16-7

Ove godine su dodeljeni i pehari za najveću ulovljenu ribu. Među devojčicama najveću ribu je ulovila Aleksandra Ćećarić, dok je Nikola Vidanović imao najveći ulov među dečacima. Njegov klen je bio ujedno i najveća ulovljena riba sa težinom od 220 grama.

ribolovacka-olim16-6

Nagrade je mladim ribolovcima podelila Milka Vasiljević direktorka osnovne škole “Dimitrije Tucović”.

Članovi udruženja sportskih ribolovaca “Zlatibor” se pripremaju za naredna takmičenja. Šaranijada počinje 28.juna, a prethodiće joj memorijalni kup Ljubinko Pavlović. Što se tiče malih ribolovaca, za njih uskoro počinje raspust, a sledeće okupljanje je planirano za jesen.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *