Krajem maja su osnovna škola „Dimitrije Tucović“ i udruženje građana Zlatiborski krug iz Čajetine i Specijalna škola „Miodrag V. Matić“ iz Užica, raspisali literarni konkurs Obrazovanje bez granica, za učenike 5, 6, 7. i 8. razeda osnovnih škola u Čajetini i Užicu.

Konkurs je raspisan kao deo projekta Podrška inkluzivnom obrazovanju i obuci za svakodnevni život dece i mladih sa smetnjama u razvoju koji se, u Srbiji i Crnoj Gori realizuje uz podršku Evropske unije.

Učenici su pozvani da pošalju svoje literarne radove koji obuhvataju teme kao što su pravo na obrazovanje za svu decu, promocija obrazovne i socijalne inkluzije, humanost, solidarnost i jednakost za svu decu.

Tokom leta, u Čajetini je formiran žiri koji je pregledao veliki broj pristiglih radova. Žiri je doneo odluku da se dodele dve prve, jedna druga i dve treće nagrade. Prvo mesto su osvojili Anja Vukomanović, VII2, OŠ “Dimitrije Tucović” Čajetina i Jana Maksimović, V3, OŠ “Nada Matić“ Užice. Drugo mesto je pripalo Luki Crepuljareviću, VIII4, OŠ “Dimitrije Tucović” Zlatibor. Radovi učenica V4 odeljenja OŠ “Dimitrije Tucović“ Zlatibor Andrea Marković i Milena Resanović su osvojili treće mesto.

Jagoda Jeremić, profesor srpskog jezika i književnosti, predsednica žirija, rekla je da nagrađeni radovi promovišu humanost i solidarnost i da na najbolji način odgovaraju na propozicije konkursa.

Za autore najboljih radova su pripremljene prigodne nagrade, a organizatori konkursa se zahvaljuju učesnicima.

 

Vesna Belčević, program asistent
Osnovna škola “Dimitrije Tucović”
ostucovic@gmail.com
tel. +381313831268
mob. +381638579935

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *