U četvrtak, 14.septembra je formiran Savet roditelja OŠ Dimitrije Tucović za školsku 2017-18.godinu. Članovima Saveta su predstavljen Izveštaj o radu škole za školsku 2016-17 kao i plan rada za ovu školsku godinu.

Prošlu školsku godinu je završilo 748 učenika u svim razredima, a ove godine Škola ima 735 đaka. Što se tiče rezultata u prošloj godini 82 učenika je osvojilo čak 144 nagrada na raznim takmičenjima a čak 16 učenika se plasiralo na republička takmičenja. Đak generacije je bio Nikola Mitrović, a bilo je ukupno 7 vukovaca. Kada su u pitanju rezultati završnog ispita, rezultati su iznad republičkog proseka po upravo obrađenim podacima.

U toku školske godine đaci su učestvovali u radu osam sekcija u mlađim razredima i deset u starijim razredima, a realizovano je i više projekata od kojih je najznačajniji projekat prekogranične saradnje sa Crnom Gorom u kome je u Školi formiran Asistivan centar za pomoć deci sa posebnim potrebama…

Kada su u pitanju tehnički resursi Savet roditelja je informisan da je za 2018.godinu planirana rekonstrukcija matične zgrade Škole u Čajetini sredstvima Kancelarije za javna ulaganja, dok će se sredstvima lokalne samouprave rekonstruisati đačka kuhinja. Što se tiče završetka sportske hale pri školi na Zlatiboru najavljeno je da će u toku septembra biti raspisan tender u okviru projekta “Program modernizacije škola”. Ovom prilikom je bilo i reči da se do završetka sporske hale pri školi koristi sportska hala Odmarališta Golija, što je i bio jedan od uslova da se gradnja ovog objekta oslobodi plaćanja komunalne takse.  Na sastanku se govorilo i o pitanju dogradnje nove učionice u Čajetini i adaptaciji prostora u školi na Zlatiboru kako bi se nastava organizovala jednosmenski.

Članovi Saveta su informisani da su za 2017-18 pripremljeni i novi projekti. U saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova biće organizovana predavanja za učenike četvrtog i šestog razreda. Školski program je izmenjen, a između ostalog učenici će ubuduće imati 3,5 časa fizičkog obrazovanja a novina je uvođenje blok nastave u ovom predmetu. Sedmi razred će ove godine kao izborne predmete imati Domaćinstvo i Čuvari prirode, a za hor i orkestar u starijim razredima će biti organizovana audicija.

Savet roditelja je dao i predlog da se nastava u prirodi ove godine organizuje na dve destinacije, tako da će prvi i drugi razred ići u Aranđelovac, dok je za treći i četvrti predviđena Sokobanja. Što se tiče školskih ekskurzija destinacije ostaju iste, ali su roditelji tražili da se zbog otkaza ekskurzije za sedmi razred u prošloj školskoj godini ove godine procedure unaprede kako bi se izbegla ista situacija.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *