Juče je u Šapcu završeno takmičenje za učenike ugostiteljsko – turističkih škola na kome su učestvovale najbolje škole u Srbiji. Domaćin takmičenja u disciplinama “Kuvarstvo, poslastičarstvo i usluživanje sa praktičnom nastavom i turizam” za učenike 4. razreda srednje škole je bila Ekonomsko trgovinska škola iz Šapca.

Na takmičenju su učenici iz cele Srbije pokazali svoja teoretska i praktična znanja.  Učenica 4.razreda  Ugostiteljsko – turističke škole u Čajetini Bojana Smiljanić, smer ugostiteljski tehničar je na ovom takmičenju osvojila drugo mesto. Prvo mesto je pripalo ugostiteljskim tehičarima iz Novog Sada, dok je treće mesto pripalo učenicima iz Smedereva.

U ponedeljak (28.aprila) je na programu bilo testiranje teroetskih znanja, dok je juče (utorak – 29.april) stručni žiri ocenjivao praktična znanja učenika. Ovo je veliki uspeh za Ugostiteljsko turističku školu iz Čajetine, koja je prošle godine bila domaćin ovog takmičenja. Treba podsetiti da je učenik 4. razreda smer turistički tehničar Aleksandar Trifunović prošle godine osvojio prvo mesto na republičkom takmičenju što pokazuje kontinuitet u radu škole.

Čestitamo Bojani Smiljanić, profesoru ugostiteljstva Ninoslavu Manojloviću i Ugostiteljsko – turističkoj školi na ostvarenom uspehu.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *