Osnovna škola Dimitrije Tucović je ove subote bila domaćin okružnog takmičenje iz istorije za učenike starijih razreda osnovne škole. Na takmičenju je učestvovalo više od 120 učenica i učenika iz Arilja, Bajine Bašte, Čajetine, Nove Varoši, Požege, Prijepolja, Priboja, Sjenice i Užica.

Opštinu Čajetina su na ovom takmičenju predstavljali učenici OŠ Dimitrije Tucović (Čajetina), OŠ Milivoje Borović (Mačkat) i OŠ Savo Jovanović Sirogojno (Sirogojno).

Na takmičenju za učenike 5.razreda se nadmetalo 29 mladih istoričara. Prvo mesto su podelili Petar Damjanović (OŠ Nada Matić – Užice) i Milena Miletić (OŠ S.Čolović – Arilje) sa po 51 bodom. Durgo mesto je pripalo Ognjenu Milićeviću (OŠ S. Čolović – Arilje) 50,5 bodova. Treće mesto je osvojilo čak pet učenika i učenica. Među njima su bila i dva đaka iz Čajetine: Kristina Škodrić i Lazar Radojević (OŠ Dimitrije Tucović)  koji su osvojili treće mesto a imali su po 48 poena. Treće mesto su još osvojili Rade Vasiljević (OŠ Petar Leković) 48,5, Anđela Kopunović (OŠ Prva osnovna škola kralja Petra II – Užice) 48 i Luka Smolović (OŠ V. P. Valter – Prijepolje).  

istorijaokrug2014-peti

što se tiče ostalih učenika iz naše opštine rezultati su sledeći: David Rosić je imao 46 poena, Nikola Mitrović 42, Milica Marić (OŠ Milivoje Borović) 40, a Milovan Marjanović 34.

Na takmičenju za učenike 6.razreda je učestvovao 21 đak. Test je očigledno bio teži tako da niko nije osvojio prvo mesto. Najbolji rezultat je postigao Đorđe Dragojlović iz Užica koji je osvojio 41,5 poena, a pet učenika je delilo treće mesto: Mirko Nikitović (Priboj) i Bakir Alomerović (Prijepolje) su imali po 41 poen, Veljko Kotlaja (Priboj) 40,5, a Andrija Petrić iz Mačkata i Aleksandar Đajić iz Arilja su imali po 40 poena.

istorijaokrug2014-sesti

Što se tiče ostalih rezultata đaka iz opštine Čajetina: Milana Stamatović (OŠ Savo Jovanović Sirogojno) je osvojila 38,5 poena, Marija Đukić 37, koliko je imao i Ljubiša Lazović. Dragana Rajevac je imala 36,5 poena, Filip Nikolić 36 i Aleksandar Milivojević 34 svi učenici OŠ Dimitrije Tucović.

Test za učenike sedmog razreda je po svemu sudeći bio najteži jer niko nije osvojio ni prvo a ni drugo mesto. Najviše bodova je imao Novica Sivčević (OŠ M. Stiković – Prijepolje), koji je osvojio 46 poena. Bod manje je imao Lazar Vuković (OŠ Petar Leković – Požega), a Dajana Mišević je imala 45 poena.

istorijaokrug2014-sedmi

Što se tiče učenika iz opštine Čajetina najbolji rezultat je imao Milun Žunić koji je osvojio 44 poena, David Krpović je imao 42, poena, a Ilinka Melović 39 (OŠ Milivoje Borović) i Dragiša Kaljević (OŠ Dimitrije Tucović) koji je osvojio 34 poena.

Osmaci su bili nešto bolji na testu ali ni ovde niko nije osvojio prvo mesto. Drugo mesto su podelili Ana Radojević (OŠ Dušan Jerković – Užice) koja je imala 42,5 poena i Mihajlo Tripković (OŠ Boško Buha Ivanje – Prijepolje) koji je imao 41 poen. Treće mesto je osvojilo šest učenika. Učenica OŠ Dimitrije Tucović Jasmina Sinđelić je osvojila treće mesto sa 39,5 poena koliko su imali David Petrović (OŠ Vuk Karadžić – Priboj) 39,5 i Nikola Lukić 39,5. Irena Blagojević (OŠ Sveti Sava – Bajina Bašta) je osvojila 39 kao i Miloš Stevanović (OŠ Stevan Joksimović – Bajina Bašta) i Miloš Bojić (OŠ Vuk Karadžić – Priboj).

istorijaokrug2014-osmi

Što se tiče ostalih učenika iz opštine Čajetina, Andrija Blagojević (OŠ Dimitrije Tucović) je osvojio 29,5 poena, Nikolina Bojović (OŠ Milivoje Borović) 24,5 a Katarina Nikolić (OŠ Dimitrije Tucović) je imala 24 poena.

Kompletne rezultate takmičenja možete pogledati ovde.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *