U ponedeljak 16.maja u Čajetini počinje 24. Dečji festival – Deca među narcisima. Festival će trajati pet dana od 16. do 20.maja 2015.godine. Ogranizator festivala je Kulturno-sportski centar Čajetina, uz pokroviteljstvo Opštine Čajetina.

deca-narcisi-2016

Za mališane je pripremljen bogat program kako za one koji će učestvovati, tako i za one koji će program pratiti. Pozorište Maksimus-Art iz Beograda će se ove godine predstaviti predstavom “Čarobna kuhinja”, dok će pozorište Poletarac na festivalu odigrati predstavu “Tajne lovca Joce”. Najmlađa publika će moći da odgleda film Poslednja oaza, a planirani su i nastupi dečjeg ansambla KUD Zlatibor, Gracija ritmičke gimnastike, kao i koncert Ruskih narodnih instrumenata.

Mališani će i ove godine moći da pokažu sve svoje talente, u slikanju na asfaltu, igranju, pevanju, sportu… Prvog dana festivala će biti otvorena izložba radova polaznika Kreativne radionice. Dan kasnije mladi umetnici će moći da pokažu svoje talente u crtanju po asfaltu, a biće otvorena i izložba likovnih radova kada će biti proglašeni i najbolji radovi.

Ove godine će mališani moći da se takmiče u Igrama bez granica (Hala sportova u Čajetini), kao i u tradicionalnim igrama (Park u Čajetini).

U četvrtak će biti proglašeni pobednici literarnog konkursa. Kum festivala Gradimir Stojković će zajedno sa članovima žirija, Mirjanom Ranković – Luković, Jagodom Jeremić i Dobrosavom Obradovićem ocenjivati radove malih pisaca i pesnika.

24narcis

 

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *