U nedelju 11.maja balerine Emilija Sredojević, Maja Mitić i Irena Babić su nastupile na Festivalu savremene umetničke igre “Obrenovac 2014”. Mlade balerine su na ovom festivalu osvojile prvo mesto u svojoj kategoriji. One su izvele koreografiju “Polkica” koju je za njih pripremila Dunja Mahorčić.

Na festivalu su nastupile Marija Novakovič, Jelena i Marija Đukić. One su se predstavile koreografijom “Ameno” sa kojom su osvojili treće mesto.

Mlade balerine su učenice OŠ Dimitrije Tucović.

balerine-magazinovic

Ove talentovane devojčice su članice baletskok studija “Maga Magazinović” koji je osnovan u novembru 2008. godine. Jedan od najvećih uspeha baletski studio  “Maga Magazinović” je zabeležio 2013.godine kada su u Pragu osvojena četiri zlata na sceni „Prag open densa“, u konkurenciji 195 baletskih škola iz desetak zemalja. Tada su zlato osvojile devojčice u kategoriji 7-9 godina sa koreografijom „Noćno nebo“; devojčice starosti 11-14 godina sa koreografijom „Ruska igra“; mešovita seniorska sekcija; kao i Andrea Simić koja je bila najbolja u pojedinačnoj konkurenciji u modernom baletu.

Baletnski studio “Maga Magazinović” vodi diplomirana baletska igračica Dunja Mahorčić.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *