Članovi Volonterskog servisa su se juče družili sa korisnicima usluga Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju “Zračak”. Oni su na ovaj način obeležili 5.decembar Međunarodni dan volontera.

volonteri17

Mladi volonteri su zajedno sa korisnicima Dnevnog boravka “Zračak” izrađivali novogodišnje čestitke. Sada se već tradicionalno u prostorijama biblioteke Ljubiša R Đenić organizuju izložbe radova mladih iz Dnevnog boravka Zračak. Ove izložbe imaju prodajni karakter, a sredstva prikupljena na ovaj način se koriste za nabavku radioničkog materijama.

Ono što može da raduje je činjenica da su ovoj akciji učestvovali kako stari  tako i mladi volonteri. Za Branku Zarić i Milana Vermezovića ovo je bio prvi volonterski zadatak posle radionica. Mladi volonteri su sa dosta entuzijazma pomagali korisnicima “Zračka” u izradi čestitki.

volonteri15

Jagoda Jeremić, koordinator Socijalnog volonterskog servisa je ovom prilikom pozvala sve građane da se uključe u akciju Decembar – mesec dobre volje i dobrih dela kako bi se pružila pomoć korisnicima Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju “Zračak” i njihovim porodicama i korisnicima usluge “Pomoć u kući” za stare u čajetinskim selima.

Cilj ove akcije je prikupljanje posteljina, peškira, ćebadi kao i sve što je potrebno za kvalitetniji život korisnika ovih usluga. Svi zainteresovani mogu da se jave na telefon 06

volonteri16

O aktivnostima Zračka je govorila Dobrila Stanić, pedagog koja je istakla da mladi iz “Zračka” nisu zaboravljeni i da se dosta radi na njihovoj socijalizaciji. Korisnike Dnevnog boravka Zračak su protekle nedelje posetili prvo učenici 4.razreda, a zatim i njihovi stariji drugovi iz 8.razreda. U prilog ovoj činjenici ide i podatak da su prostorije Dnevnog boravka nalaze u OŠ Dimitrije Tucović u Čajetini.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *