Poslednjih nekoliko godina učenici osnovnih škola su dobili još jedan školski predmet. Za razliku od drugih, ovaj predmet đaci vole, u pitanju je “izborni sport”.

Pored fizičkog vaspitanja učenici OŠ Dimitrije Tucović imaju i ovaj zanimljiv predmet. Izborni sport je veoma koristan zato sto deca pored redovne nastave fizičkog vaspitanja (vežbi, fudbala i košarke) imaju i jedan dodatni čas koji je posvećen sportu koji vole.

pingpong-odbojka

U OŠ Dimitrije Tucović, učenici petog i šestog razreda imaju odbojku kao izborni sport, a učenici sedmog i osmog razreda stoni tenis.

Nastavnik Vladimir Vučičević je zadužen za nastavu odbojke učenicima petog i šestog razreda. Učenicima je odbojka zanimljiva, posebno devojčicama. Na časovima se radi na tehnici i stilu, ali nažalost, uslovi za trening nisu baš najbolji. U zimskom periodu pošto škola nema salu za fizičko uglavnom se radi teoretski deo. Lepo vreme je zato omiljeno među đacima, pošto tada mogu u praksi da provere naučeno.

odbojka

Što se tiče učenika sedmog i osmog razreda, oni nažalost nisu u prilici da uživaju u stonom tenisu. Naime, škola je imala jedan sto za stoni tenis, koji sada nije u funkciji. Kada je počela nastava stonog tenisa, učenici su bili veoma motivisani i aktivni. Njihov zajednički komentar je da je ovo neobičan i zanimljiv sport. No, kako je škola imala samo jedan sto, učenici priznaju i da je bilo dosta prepirki ko će igrati. Otkako je sto van funkcije, učenici su zaključili da je i jedna sto bolji nego nijedan.

stoni-tenis

Učenici se nadaju da će škola uspeti da osposobi sto za stoni tenis, kako bi se ponovo čuo poznati zvuk, ping-pong-ping.

Luka Crepuljarević. učenik VII razreda
Novinarsko – literarna sekcija OŠ Dimitrije Tucović

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *