Prvog dana školske godine najveću tremu su imali roditelji đaka prvaka. U OŠ Dimitrije Tucović su kao i prethodne godine formirali po dva odeljenjaprvog razreda u školama u Čajetini i Zlatiboru.

prvi-dan-skole15-4

Što se tiče broja prvaka ove godine su upisana 104 nova učenika što je za osam više nego prošle školske godine. Najviše prvaka je upisano u Čajetini, gde će u odeljenjima koje vode učiteljice Rada Glišović i Nataša Todorović biti 57 đaka. Zlatiborska škola će u dva odeljenja primiti 42 đaka prvaka. U Jablanici će prvi razred pohađati četiri učenika, a u Golovu jedan.

Prvaci su udžbenike dobili za početak školske godine, a na inicijativu Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, učenici prvog razreda su dobili i priručnike „Pažljivkova pravila u saobraćaju“.

prvi-dan-skole15-1

Tehnički OŠ Dimitrije Tucović je spremna za novu školsku godinu, a radovi na zameni krova na fiskulturnoj sali u Čajetini se privode kraju. Škola je dobila novog nastavnika fizike tako da trenutno nema problema ni sa nastavnim osobljem. Đaci su u školskoj 2014/15 postigli dobre rezultate na završnim ispitima.

Psiholog u OŠ Dimitrije Tucović, Marija Novaković je posavetovala roditelje da se ne plaše škole i da se polako navikavaju.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *