Biblioteka „Ljubiša R. Đenić“ i ove, 2015. godine obeležava dane zavičajnog pesnika Mihajla Ćupovića pod nazivom Sećanje na Ćupa.

mihajlo-cupovic

Ove godine program je osmišljen tako da se život i delo pesnika Mihajla Ćupovića približi učenicima osmogodišnjih škola sa teritorije Opštine Čajetina. Juče su predstavnici biblioteke posetili škole u Sirogojnu i Ljubišu.

secanje-cupo15-2

Učenicima su o životu i delu Mihajla Ćupovića kao pesnika i kulturnog radnika govorili Dragan Novaković, predsednik fondacije Mihajlo Ćupović i Ljiljana Rakić, bibliotekar. A Ćupove stihove učenicima je kazivala Mirjana Lopin Drizo.

secanje-cupo15-4

U sklopu programa učenici su mogli da pogledaju i film o poeziji Mihajla Ćupovića „Zlatiborska ljubav“ autora Mihajla Todorovića, koji je finansirala Opština Čajetina i Fondacija Mihajlo Ćupović.

secanje-cupo15-1

Danas će priliku da se upoznaju sa životom i delom Mihajla Ćupovića imati učenici osnovnih škola u Mačkatu i Šljivovici, a u ponedeljak školu u Jablanici.

U oviru manifestacije Sećanje na Ćupa, u petak u 19 časova u sali biblioteke „Ljubiša R. Đenić“ predstaviće se Momir Dragićević, dečiji pesnik iz Kruševca, dobitnik nagrade Mihajlo Ćupović (koju dodeljuje Udruženje književnika Srbije). Lika i dela pesnika podsetićemo se uz pomoć Mirjane Ranković Luković, člana Udruženja književnika Srbije, Žarka Božanića, a i publika u Čajetini će imati prilike da pogleda film „Zlatiborska ljubav“.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *