Predškolci iz vrtića sa teritorije opštine Čajetina su 31.maja 2018.godine u Sportsko dvorani SC Čajetina proslavili svoju prvu maturu. Više od stotinu mališana iz vrtića u Čajetini, Šljivovici, Mačkatu, Sirogojnu, Krivoj Reci, Rožanstvu, Ljubišu i Zlatiboru su prigodnim programom obeležili kraj druženja u vrtiću.

Ove godine publika je mogla da vidi zanimljiv program u kome je bilo bilo narodnih igara, zabavnih pesmica. Posebno su bili kreativni predškolci vrtića Narcis sa Zlatibora koji su se predstavili prvo jednim valcerom uz pesmu Que sera sera, a zatim su odigrali i Kraljevo kolo.

Mali Čajetinci su se predstavili brzim kolom i veselom pesmom o školi. Deca iz vrtića Pahuljica, Ljubičica, Maslačak, Neven, Pčelica i Pačija škola su za ovu priliku pripremili koreografiju na pesmu “Mi smo braća terzije a mi seke vezilje” kao i narodno kolo.

Sportska hala u Čajetini je i ovog puta bila puna do poslednjeg mesta, a publika je burnim aplauzima nagradila svaki nastup sada već svršenih predškolaca.

Kao što to tradicija nalaže program je završen pesmom “Zbogom naši vaspitači divno nam je bilo”. Predškolci, njih sto dva od 1.septembra će postati učenici osnovnih škola Dimitrije Tucović, Milivoje Borović i Savo Jovanović Sirogojno kada će vaspitačice zameniti učiteljice i učitelji…

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *