dan-deteta16-3

U petak, 18.novembra učenici OŠ Dimitrije Tucović su obeležili Međunarodni dan deteta prigodnim aktivnostima. Za starije osnovce je održano predavanje o ugroženosti dece u svetu. Učenici petog razreda su zatim anketirali svoje drugove o poznavanju prava dece.

Učenici novinarsko – literarne sekcije su pripremili pano sa  literarnim i likovnim radovima o deci. A kako je sve to izgledalo pogledajte u prilogu koji je pripremila Emilija Anđić.

[mks_highlight color=”#cccccc”]Svetski dan deteta ili Međunarodni dan deteta je godišnji međunarodni događaj koji se slavi 20. novembra. Ustanovljen je od strane Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 1954. godine sa ciljem da se u svim državama slavi istog dana. Osmišljen je da promoviše međusobnu interakciju i razumevanje među decom i dobrobit dece u svetu. Ovaj dan se obeležava i da bi se skrenula pažnja javnosti na obaveze društva prema deci, kao i na aktuelne probleme sa kojima se deca suočavaju.[/mks_highlight]

[mks_separator style=”solid” height=”2″]

djaci-novinari16-1Tekst je realizovan kao deo projekta “Đaci – novinari”, koji je finansiran sredstvima opštine Čajetina. Sadržaj članka je isključivo odgovornost PR agencije za veb portale Web-almanah Zlatibor.

[mks_separator style=”solid” height=”2″]

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *