Osnovna škola Dimitrije Tucović je 8.novembra dobila donaciju sportske opreme od omladinskog udruženja Viogor. Poklon je đacima uručio predsednik Udruženja Viogor Momčilo Mihailović. On je ovom prilikom izjavio da je ovo još jedna akcija u nizu ovog udruženja kako bi se pomoglo mladima i deci.

momcilo-mihailovic

“Sport ima važnu ulogu u životu svakog deteta, i sva deca vole da se bave sportovima jer sport je igra,” rekao je Mihailović prilikom predaje poklona.

Na donaciji se u ime OŠ Dimitrije Tucović zahvalio Vladimir Vučićević, nastavnik fizičkog obrazovanja.

“Udruženje Viogor nam je poklonilo deset lopti za fudbal i odbojku koje će koristiti učenici u Čajetini, Jablanici i na Zlatiboru. Na ovaj način naši đaci će dobiti nove i kvalitetne rekvizite za časove fizičkog vaspitanja,” istakao je Vučićević.

lopte16-5

Đacima su se nove lopte svidele, a učenice su odmah testirale lopte za odbojku. Isidora Ćupović, učenica petog razreda je rekla da se lopte kvalitetne i da je bilo pravo uživanje bilo igrati odbojku sa novom loptom.

“Godinu smo započeli dodelom božićnih poklona deci iz socijalno ugroženih porodica, a zatim smo se fokusirali na pomoć obrazovnim institucijama. Deci u vrtićima PU Radost smo nabavili nove igračke, a sada smo pomoć obezbedili i za osnovnu školu Dimitrije Tucović,” istakao je Mihailović ovom prilikom.

U narednom periodu udruženje Viogor će realizovati akcije u saradnji sa Ekološkom sekcijom OŠ Dimitrije Tucović i Domom zdravlja u Čajetini.

Tekst pripremili članovi
literarno – novinarske sekcije
OŠ Dimitrije Tucović

[mks_separator style=”solid” height=”2″]

djaci-novinari16-1

Tekst je realizovan kao deo projekta “Đaci – novinari”, koji je finansiran sredstvima opštine Čajetina. Sadržaj članka je isključivo odgovornost PR agencije za veb portale Web-almanah Zlatibor.

[mks_separator style=”solid” height=”2″]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *