U utorak 21.februara je održano opštinsko takmičenje koje “Čitalići – klikeraši” na kome su se nadmetali učenici osnovnih škola Dimitrije Tucović – čajetina, Milivoje Borović – Mačkat i Savo Jovanović – Sirogojno. Ono što može da raduje sve ljubitelje pisane reči je činjenica da je na takmičenju učestvovalo više od 110 učenika od prvog do osmog razreda. Najviše je bilo prijavljenih učenika drugog razreda, čak 23. U petom razredu je na takmičenju učestvovao 21 učenik a u šestom 20 učenika. Domaćin opštinskog takmičenja je bila OŠ Milivoje Borović iz Mačkata koja će biti i domaćin republičke smotre Čitalići u ovoj godini

Ovo takmičenje se održava već nekoliko godina i stiče sve veću popularnost u Srbiji. Učenici su na ovom takmičenju trebali da pokažu koliko razumeju pročitan tekst.

Primera radi učenici prvog i petog razreda su na ovom takmičenu odgovarali na pitanja koja su pročitali o Nikoli Tesli a sedmaci i osmaci o Mihajlu Pupinu. Pitanja su bila dobro odmerene kako bi se u potpunosti proverilo da li učenici razumeju pročitni tekst. Na testu je za prolaz na okružno takmičenje bilo potrebno da se osvoji više od 60% poena. Tako da je maksimalan broj poena koji su učenici mogli da osvoje išao od 13 do 23.

Na okružno takmičenje se plasiralo četrnaest učenika i to: Gukić Janko (drugi razred – OŠ Dimitrije Tucović), Gudurić Jovana (četvrti razred – OŠ Milivoje Borović), Bataković Stefan (peti razred – OŠ Dimitrije Tucović). Najbolje rezultate su pokazali učenici šestog razreda gde se čak osam učenika plasiralo na okružno takmičenje i to Pantović Miloš,  Nešković Kristina, Stanić Jelena, Raković Dragica, Mitrović Boris, Tijanić Marija i Mijailović Dimitrij (OŠ Dimitrije Tucović) i Đorđević Antonina (OŠ Milivoje Borović).

U sedmom razredu na okružno takmičenje se plasirala Gojković Anđela (OŠ Milivoje Borović) a u osmom opštinu Čajetina će predstavljati Radojević Lazar (OŠ Dimitrije Tucović) i Pećinar Marina (OŠ Savo Jovanović Sirogojno)

Rezultati opštinskog takmičenja – Čitalići Klikeraši 2017 by Samir Aslani on Scribd

 

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *