Učenici izdvojenog odeljenja OŠ Dimitrije Tucović u Jablanici su u subotu 3.juna obeležili dan škole na letnjoj sceni. Đaci su recitovali, glumili, pevali i igrali pokazavši svoje talente.

Program su recitacijama otvorili  učenici nižih razreda Strahinja Bakić, Danilo Božanić Milica Božanić, Marijana Božanić, Kristina Janković, Anđela Bakić, Stefan Janković, Marko Bakić i Kristina Janković.

Oe godine su se učenici starijih razreda potrudili da nadmaše prošlogodišnju predstavu “Princeza Zvezdana i uobraženko”. Ove godine je na programu bila predstava “Hip hop šajkača” po tekstu Srđana Živkovića u kojoj je publika mogla da vidi kakve sve zgode i nezgode prate komunikaciju između roditelja i dece.

Marko koga igra Milanko Savić želi da postane slavni hip-hoper i smišlja tekst pesme koja će ga proslaviti u tom poslu mu pomažu Joca reper (igra ga Vladimir Didanović) i Maša rokerka (Tijana Tomović). Tu je naravno i njegov devetogodišni mlađi brat Dušan (Aleksandar Bakić) koji želi da bude član grupe. Kao što to uvek biva, želje mladih kreativaca su jedno, a želje odraslih nešto drugo.

Markov tata Živorad u odličnoj interpretaciji Rađena Didanovića samo želi da njegov sin popravi sedam jedinica a baba Stana (Mileva Radović) bi sve učinila da deci bude dobro i lepo. Tako da u predstavi hip hop može da postane hulahop, a da je rep isto što i gajenje repe. A kada otac i sin ugovore takmičenje ko će smisliti bolju pesmu stvari postaju ozbiljne. Tata Živorad u pomoć poziva i komšiju Milorada (Milan Radović) kako bi smislili bolju pesmu u odnosu na mlade snage. Reditelja igra Vanja Bjeličić a učenicima je u pripremama pomagala nastavnica Ksenija Bojović.

Članice školskog hora iz Čajetine i Zlatibora su izvele numere “Usnila je dubok sanak”, “Zaspao Janko pod jablanom”, Žubor voda žuborila”….

Folklorna sekcija (Marija Đurović, Ivona Didanović, Tijana Tomović, Mileva Radović, Rađen Didanović, Rade Radović, Vladimir Didanović i Milanko Savić) se predstavila spletom narodnih igra u koreografiji koju je pripremila Slađana Kuzeljević.

Na kraju programa prisutnima se obratila direktorka OŠ Dimitrije Tucović, Milka Vasiljević. Ona se zahvalila učenicima i nastavnicima na odličnom programu povodom 130 godina škole i podsetila da škola u Jablanici za dve godine slavi sto godina postojanja.

“Ja sam oduševljena, kako ste nas dočekali, kakav ste program priredili i ono što moram da naglasim da se seoska sredina zaista odlikuje divnim ambijentom. Vi ćete draga deco sigurno otići negde dalje da se školujete ali nikada ne zaboravite gde su vam koreni. I ja Vam predlažem vratite se svom mestu, svojoj opštini i mesnoj zajednici… jer danas jedino zdravog života ima samo na selu”, istakla je gospođa Vasiljević.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *