Osnovna škola Dimitrije Tucović se našla na spisku 200 škola u Srbiji koje će dobiti Molten košarkaške lopte poklon kompanije Roda. U septembru je otvoren kompanija Roda počela akciju “2000 lopti za buduće asove” u kojoj je učestvovalo više od 1.700 škola u Srbiji.

Osnovna škola Dimitrije Tucović je na ovom takmičenju prikupila 1.164 glasova a đaci su zahvaljujući svom trudu na društvenim mrežama dobili nove košarkaške lopte.

Glasanje je trajalo od 16. septembra do 13. oktobra, a školama širom Srbije učesnici su dodelili više od 660.000 glasova, a aplikacija za glasanje na Rodinom sajtu zabeležila je skoro 400.000 poseta. Ovu akciju kompanija Roda je organizovala u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Najažurniji u glasanju su bili simpatizeri osnovne škole Stari grad iz Užica koja je prikupila čak 23.459 glasova, kao i Poljoprivredno-veterinarska škola sa domom učenika” iz Svilajnca koje je imala 16.379 glasova.

Akcija je imala za cilj da probudi u učesnicima takmičarski duh i osećaj zajedništva u okviru lokalne zajednice kroz motivisanje prvenstveno đaka ali i starijih, da svi zajedno preuzmu inicijativu i pomognu školama i mladim nadama, kako bi se obezbedila preko neophodna sportska oprema.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *