dance-fest-novi-sad

U nedelju 16.novembra je u Novom Sadu održan Dance Fest 2014. Na takmičenju su pred više hiljada gledalaca nastupile plesne grupe iz dvadeset zemalja, sa preko 2.000 učesnika. U oštroj konkurenciji brojnih plesnih grupa balerine iz Čajetine su osvojle dve zlatne medalje.

balerine-magazinovic

U mlađoj grupi koreografijom Polkica su se za prvo mesto izborile balerine Emilija Sredojević, Maja Mitić i Irena Babić. U starijoj grupi su nastupile njihove drugarice Marija Novaković, Jelena i Marija Đukić, koje su za koreografiju “Arapska igra” osvojile zlato.

Male balerine
Male balerine

Koreografije za ovo takmičenje je pripremila njihova nastavnica Dunja Mahorčić.

Ove talentovane devojčice su članice baletskog studija “Maga Magazinović” a u maju su na Festivalu savremene umetničke igre “Obrenovac 2014″ osvojile zlatnu (mlađa grupa) i bronzanu (starija grupa) medalju.

polkica2014

Baletski studio “Maga Magazinović” koji vodi Dunja Mahorčić je osnovan u novembru 2008. godine. Za proteklih šest godina plesne grupe ovog studija su osvajale brojne nagrade u zemlji i inostranstvu a najveći uspeh je zabeležen 2013.godine kada su osvojena četiri zlata na sceni „Prag open densa“, u konkurenciji 195 baletskih škola iz desetak zemalja.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *