U četvrtak 20.novembra u 11 časova u Domu kulture će biti izvedena predstava “Zato što te se plašim“. Ova predstava ima edukativni karakter i pomaže širenju kulture nenasilja i tolerancije.

9221-skola-bez-nasilja3

Predstava se prikazuje u okviru programa prevencije vršnjačkog nasilja “Zato što te se plašim“. Cilj je da se na ovaj način mladim ljudima skrene pažnja na probleme vršnjačkog nasilja i daje prikaz loših i dobrih ponašanja. Ideja je da mladi ljudi shvate da je jedino pravo rešenje dobra komunikacija.

Poruka koja je upućena mladima koji pokušavaju da nađu sebe u društvu poremećenih vrednosti, u kome je važnije šta nosiš na sebi, od onoga šta nosiš u sebi, jeste da je izlaz građenje svog stava, a ne prihvatanje svega što okolina nameće.

U drugom delu programa deci se obraćaju prof.dr Ratko Božović, sociolog kulture ponašanja ili prof. dr. Žarko Trebješanin, psiholog, koji decu upućuju u problem vršnjačkog nasilja, kroz alalizu predstave koja se ovim problemom bavi.

Program se sprovodi u saradnji Ministarstva omladine i sporta, Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu, preduzeća izvođačke umetnosti “Zdrav život” a svoje učešće u realizaciji projekta uzeli su i opština Čajetina i Kulturno sportski centar Čajetina. Predstava je namenjena učenicima viših razreda osnovne i srednje škole.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *