Zlatibor će 19.oktobra biti domaćin stručnog skupa ekoloških koordinatora u okviru međunarodnog programa Eko-škole. Tema konferencije će biti “Principi cirkularne ekonomije u službi zaštite životne sredine.

Konferencija se održava u omladinsko – kulturnom centru na Zlatiboru. Program će početi u 10.30 a na početku će se prisutnima obratiti predstavnici lokalnesamouprave, javnih preduzeća i Ambasadori održivog razvoja i životne sredine

Organizatori su pripremili šest tema, a skup će početi predavanjem prof. dr Anđelka Mihajlov, Aleksandra Mladenović na temu Cirkularna ekonomija – koncept u Eko-školama. Potom će mr Zorica Milosavljević (OŠ Dimitrije Tucović) predstaviti Model cirkularne Ekonomije u službi zaštite životne sredine u opštini Čajetina. Na ovogodišnjoj konferenciji će publici biti predstavljen elektronski ekološki priručnik “Kreativna ekologija u službi ekološkog opismenjavanja” koji je pripremila Jagoda Jeremić, kao i projekat Košnica – cirkularna ekonomija kao model preduzetništva mladih, Radmile Jokić.

Među predavačima su i Aleksandra Mladenović koja će govoriti o ciljevima održivog razvoja i međunarodnom programu Eko-škole, a biće i reči o uključivanju žena u pitanja vezana za zaštitu životne sredine.

Za kraj konferencije je planirana dodela Zelenih zastava i sertifikata o sticanju/obnovi statusa Eko-škola.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *