U subotu 07. marta 2015. u OŠ Milivoje Borović u Mačkatu je održano je opštinsko takmičenje iz rpskog jezika i književnosti za učenike od petog do osmog razreda.

Na takmičenju je učestvovalo je 11 učenika petog razreda, 10 učenika šestog razreda, 7 učenika sedmog i 9 učenika osmog razreda iz tri osnovne škole sa opštine Čajetina.

Učenici su pokazali solidno znanje a na okružno takmičenje se plasiralo jedanest učenika i to svi iz OŠ Dimitrije Tucović.

Među učenicima petog razreda najbolji rezultat je ostvarila Teodora Žunić koja je imala 19 poena. Drugo mesto je pripalo Aleksandaru Vučenoviću koji je na testu imao 18 bodova. Treća je bila Milica Smiljanić koja je imala 17 poena.

Od učenika šestog razreda najbolje znanje je pokazao Nikola Mitrović, koji je imao maksimalnih 20 poena. Drugo mesto su osvojili Kristina Škodrić (18 poena) i Tamara Nikolić (17 poena). Treće mesto je pripalo Jeleni Đukić koja je na testu imala 16 poena.

Tomka Zlatić je bila najbolja među učenicima sedmog razreda. Ona je na testu imala 16 poena i jedina se plasirala na okružno takmičenje. Tijana Stanić, učenica OŠ Milivoje Borović iz Šljivovice je imala 15 poena, a Dragica Ječmenica je imala 12 poena.

Među učenicima osmog razreda najbolji rezultat je pokazala talentovana Teodora Kutlašić. Ona je osvojila prvo mesto sa 19 poena. Druga je bila Milojka Tanasijević koja je imala 18 poena, a Anđela Jelisijević je bila treća sa 16 poena.

Učenicima koji su se plasirali na okružno takmičenje želimo puno uspeha.

Kompletne rezultate možete pogledati ovde.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *