Danas je u  OŠ Dimitrije Tucović je održano opštinsko takmičenje iz matematike. Na takmičenju je učestvovalo 36 učenika od petog do osmog razreda (peti razred – 12, šesti razred – 6, sedmi razred – 7 i osmi razred – 11), a najbrojniji su bili učenici OŠ Dimitrije Tucović.

os-dimitrije-tucovic-logo

Najbolji rezultat na takmičenju je ostvarila Natalija Božović, učenica V razreda OŠ Dimitrije Tucović Zlatibor. Ona je na testu imala 58 poena.

Što se rezultata tiče među učenicima petog razreda je najbolja je bila već pomenuta Natalija Božović, a zatim slede Marija Bojović (OŠ Savo Jovanović Sirogojno) sa 57 i Stefan Lekić sa 47 poena. Kompletne rezultate za – V razred – možete videti ovde.

Među učenicima šestog razreda najbolji rezultat je ostvarila Andrijana Kovačević (OŠ Dimitrije Tucović – Čajetina) koja je osvojila 45 poena. Drugo mesto je zauzela Menča Lojanica (OŠ Dimitrije Tucović – Zlatibor) sa 34 poena, dok je treće mesto pripalo Lazaru Radojeviću koji je imao 25 poena.  Kompletne rezultate za – VI razred – možete videti ovde

Najbolja među učenicima sedmog razreda je bila Marija Đukić (OŠ Dimitrije Tucović – Zlatibor) koja je osvojila 39 poena. Drugo mesto je pripalo Angelini Marjanović (OŠ Dimitrije Tucović – Čajetina) koja je imala 30 poena. A Jelena Savić je bila treća sa 28 poena.  Kompletne rezultate za – VII razred – možete videti ovde

Što se tiče učenika osmih razreda zadatke su najbolje rešile Teodora Kutlešić i David Baćković koji su imali po 40 poena. Iza njih je bila Anđela Luković sa 27 a zatim slede Nemaća Stojanović i Vukman Božović sa po 25 poena. Kompletne rezultate za – VIII razred – možete videti ovde.

Najbolji učenici će nastaviti nadmetanje na okružnom takmičenju a zatim sledi državno takmičenje.

 

 

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *