Obeležavanje Savindana je počelo lomljenjem slavskog kolača u prostorijama škola u Čajetini, Mačkatu, Šljivovici, Krivoj Reci… Za ovu priliku su đaci pripremili i prigodan recitatorsko dramski program.

Učenici Osnovne škole „Dimitrije Tucović“ u Čajetini obeležili su Savindan prigodnim programom u sali Doma kulture u Čajetini. Školski hor je otvorio priredbu izvođenjem Himne Svetom Savi. Članovi Recitatorske i Dramske sekcije, koji su se pripremali sa svojim nastavnicama Srpskog jezika Dušicom Stevanović i Jagodom Jeremić su se predstavili stihovima poznatih pesnika i pisaca. U programu su učestvovale učenice učiteljice Anke Džambasović i Rade Glišović koje su se predstavile recitacijama.

Učenici trećeg razreda Vujica i Pavlle su sa horom izveo pesmu „Sveti Sava“ po tekstu Vojislava Ilića. Učenike trećeg razreda koji su pevali, kao i četiri učenice koje su recitovale pripremila je učiteljica Stevka Lazović.

Pored recitacija đaci su pripremili i dramske tekstove. Učenici učitelja Zorana Mitrašinovića su na šaljiv način izveli dramski tekst „Sunce Svetog Save“, dok su učenici učiteljice Vesne Petrović, izveli narodnu priču „Sveti Sava i neradna žena“.

Ženska pevačka grupa se predstavila spletom etno pesama, a za kraj je nastupila folklorna sekcija mlađih razreda.

U programu su učestvovali Vanja, Sofija (prvi razred), Teodora (drugi razred), Tijana, Anđela, Marta, Jana, Vijica, Pavle (treći razred), Veljko, Luka, Nemanja, Nikolina, Mina, Milojko (IV-1), Emilija, Miloš, Mihailo (skeč), Jovana, Andrej, Tijana, Luka, Veljko, Miloš (IV-2), kao i stariji osnovci Kristina Škodrić, Irena Babić, Milica Lazović, Aleksandra Jokić, Marta Spasojević, Ivana Kutlešić, Stefan Bataković, Katarina Lojanica, Teodora Kovačević, Anđela Čečarić, Danilo Vesović, Luka Virić, Nađa Radibratović, Aleksa Luković, Lidija Stanić.

Savindan u Krivoj Reci

Savindan u Srednjoj ugostiteljsko – turističkoj školi u Čajetini

 

 

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *