U sredu, 1.marta je održano školsko takmičenje u poznavanju saobraćaja na kome je testirano znanje o saobraćajnim pravilima mlađih osnovaca i predškolaca. Učenici prvog i drugog razreda OŠ Dimitrije Tucović, OŠ Milivoje Borović i OŠ Savo Jovanović kao i predškolci iz Mačkata, Krive reke, Šljivovice, Sirogojna, Čajetine i Zlatibora su rešavali testove o poznavanju saobraćaja. Na takmičenju je učestvovalo više od 350 učenika i predškolaca što ovo takmičenje svrstava u jedno od najmasovnijih u opštini Čajetina. Po završetku školskih takmičenja planirano je i ekipno takmičenje na nivou opštine.

Posebno je bio interesantan test koji su radili predškolci. Oni su trebali da odgovore na pitanja šta je brže avion ili kamion, ko se pravilno ponaša na raskrsnici, kako treba da se deca ponašaju u kolima i u saobraćaju.

Najbolji učenici će svoje znanje u poznavanju saobraćajnih propisa pokazati i na Državnom takmičenju koje će biti organizovano u Vrnjačkoj Banji. Organizatori takmičenja su Savet za bezbednost saobraćaja opštine Čajetina i Agencija za bezbednost saobraćaja. Ovo je bio pilot projekat u koji je uključeno ove godine samo pet opština a za sledeću godinu organizatori planiraju da u ovo takmičenje budu uključene sve opštine Srbije.

Svi učenici takmičenja su dobili diplome i slatkiše od organizatora.

 

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *