U sredu, 8. marta, u prostorijama Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju „Zračak“ u Čajetini, održana je priredba za mame, bake i sve žene koje podržavaju rad Dnevnog boravka.

Korisnici „Zračka“ su, na kreativnim radionicama sa volonterima, nekoliko poslednjih nedelja pripremali čestitke kojima su obradovali svoje gošće na svečanosti povodom Dana žena. U saradnji sa učenicima osnovne škole „Dimitrije Tucović“, koji koriste Produženi boravak, deca iz „Zračka“ su spremila prigodne pesme i recitacije koje su izveli gostima na priredbi.

Gostima i učesnicima priredbe poslužene su i poslastice koje su pripremili korisnici „Zračka“ i mladi volonteri na kulinarskoj radionici. Radionice su deo projekta Podrška inkluzivnom obrazovanju i obuci za svakodnevni život dece i mladih sa smetnjama u razvoju, koji se realizuje u okviru programa prekogranične saradnje Srbije i Crne Gore. Projekat finansira Evropska unija, a u Srbiji ga sprovodi osnovna škola „Dimitrije Tucović“ u partnesrstvu sa organizacijom Zlatiborski krug iz Čajetine i specijalnom školom „Miodrag V. Matić“ iz Užica.

Vesna Belčević, program asistent
Osnovna škola “Dimitrije Tucović”

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *