U sredu 12.juna u OŠ Dimitrije Tucović je održana sednica Saveta roditelja na kojoj se raspravljalo o izboru udžebnika za drugi i šesti razred, izveštajima o izvedenim ekskurzijama i nastavi u prirodi, a govorilo se i o uspehu učenika osmog razreda na kraju nastavne godine.

Za sledeću školsku godinu učenici 2 i 6.razreda će imati nove udžbenike pošto oni nastavu pohađaju po novom obrazovnom planu, a roditelji su izrazili nezadovoljstvo tehničkim kvalitetom udžbenika koji se često raspadaju već na početku školske godine.

Kada su u pitanju izveštaji sa u vezi ekskurzija i nastave u prirodi razgovaralo se o broju sadržaja vezanih za ekskurzije i raspoloživom vremenu i da bi trebalo broj sadržaja prilagoditi satnici planiranoj za ekskurzije. Što se tiče nastave u prirodi roditelji su imali zamerke na uslove smeštaja jer su učenici koji su imali rekreativnu nastavu na Tari raspoređeni u deo zgrade gde postoje sobe sa zajedničkim spratnim kupatilima i da se bolje organizuje povratni prevoz kako bi se izbegla čekanja u holu hotela.

Članovi saveta roditelja su upoznati i sa uspehom učenika osmog razreda na kraju nastave godine. Ova generacija ima dva vukovca i to su Aleksa Pećinar i Zorana Drobnjak. Za đaka generacije je proglašen Aleksa Pećinar. Ukupno gledano učenici osmog razreda u školskoj 2018/2019 su imali sledeći uspeh: razrede je sa odličnim uspehom završilo 35 učenika, 50 je bilo vrlo dobro, a 11 je imalo dobar uspeh. Četiri učenika su upućena na popravni ispit.

Osmake očekuje još završni ispit i 17.juna je planiran ispit iz srpskog jezika, 18.juna njima sledi završni ispit iz matematike a 19.juna je na redu kombinovani test. Završni ispiti počinju u 9 časova i traju do 11 sati. Kao i prethodnih godina završni isipitima će prisustvovati i članovi Saveta roditelja.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *