U sredu 12.juna u OŠ Dimitrije Tucović na Zlatiboru je održan finale kviza opšte kulture za učenike petog razreda. U finale su se plasirale ekipe V-4 Ksenijine pčelice i V-2 Zokini listići.

Finalisti kviza opšte kulture

Ksenijine pčelice su nastupile u sastavu Tamara Rnjaković, Jovana Mićić i Ivona Ljubojević dok su Zokine listiće predstavljale Anđela Kuzeljevic, Marta Mirković i Tijana Petrović.

Kviz je vodila Jelena Žugić, školski pedaagog, uz pomoć učenica V-3, Milice Stanković i Anđeline Šišović Sisovic. Ekipe su trebale da pokažu znanje iz opšte kulture a među pitanjima su se našli ovoga puta Volt Dizni, akupunktura…

Posle dvanest pitanja pobeda je pripala ekipi Ksenijine pčelice koja je osvojila 32 poena, dok su Zokini listići osvojili 24 poena.

Škola je za finaliste obezbedila i prigodne poklone kao i slatko posluženje.

“Ovaj kviz je postao tradicija u našoj školi i ideja je da pored školskog gradiva proverimo i znanje iz opšte kulture učenika petog razreda. Đacima se kviz dopada i nadam se da ćemo sledeće godine moći da uključimo i veći broj ekipa u takmičenje, rekla je za zlatibor.tv Jelena Žugić.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *