U utorak 15.septembra je održana druga sednica Saveta roditelja OŠ Dimitrije Tucović. Članovi Saveta su na sednici usvojili izveštaj o radu škole u 2014-2015 kao i plan i program za školsku 2015-2016. Takođe na sednici su imenovani i članovi tenderskih komisija iz Saveta roditelja u procesu javnih nabavki za organizovanje nastave u prirodi, đačkkih ekskurzija i osiguranja učenika.

savet-roditelja1a

Rezultate rada u prošloj školskoj godini je predstavila Jelena Žugić, školski pedagog. Prošle školske godine OŠ Dimitrije Tucović je pohađalo 765 učenika koji su realizovali sve planirane aktivnosti uprkos štrajku. Što se tiče uspeha šest učenika Škole su dobili Vukovu diplomu, a učenik generacije je bila Teodora Kutlešić. Učenici Škole su imali zapažene uspehe na opštinskim i okružnim takmičenjima, a Teodora Kutlešić je osvojila treće mesto na Državnom takmičenju iz srpskog jezika i književnosti.

Što se statistike tiče prošlu školsku godinu sa odličnim uspehom je završio 291 učenik. Vrlo dobar uspeh je imalo 260 učenika; dobar uspeh je ostvarilo 212 učenika. Kada se pogledaju rezultati završnog ispita, škola je imala 535 poena, što je više od republičkog proseka (500).

Za ovu školsku godinu treba izdvojiti da se nastavlja projekat Eko-škola a da je Škola konkurisala za učešće u projektu prekogranične saradnje sa Crnom Gorom projektom inkluzivno obrazovanje.

Za ovu školsku godinu planirano je da sve sekcije nastave sa radom a biće uvedene i dve nove: planinarska sekcija i sekcija dečje igre.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *