savet-roditelja1a

U petak 11.septembra 2015.godine održana je prva sednica Saveta roditelja u školskoj 2015/2016. Za predsednika Saveta roditelja je izabran Canko Paunović, a za njegovog zamenika Samir Aslani, dok je za člana tima za Školsko razvojno planiranje izabrana Ružica Ječmenica.

Na sednici su članovi Saveta roditelja usvojili pravilnik o radu Saveta roditelja, zatim je odlučeno da se pristupi pripremama za nastavu u prirodi koja će se ove godine održati na Tari, kao i pripremama za organizovanje školskih ekskurzija novoj školskoj godini.

Što se tiče izleta i ekskurzija, predviđeno je da prvi i treći razred imja jednodnevni izlet na Taru; drugi razred će posetiti Sirogojno; četvrti razred će posetiti Mokru Goru.

Za ekskurzije starijih razreda planirane su sledeće destinacije:

  • 5.razred – Beograd
  • 6.razred – Topola – Šumadija
  • 7.razred – Niš – istočna Srbije
  • 8.razred – Vojvodina

Na sednici se dosta govorilo o materijalnom stanju u školi. Roditelji su se požalili na loše stanje kabineta za tehničko vaspitanje u školi na Zlatiboru, a bilo je reči o zamenama klupa, stolica. Između ostalog se diskutovalo i o mogućnosti da se nabave školski ormarići kako bi se đaci rasteretili. Kao i prošle godine govorilo se i o potrebi da se završi školska sala za fizičko vaspitanje u školi na Zlatiboru.

Kako je materijalno obezbeđenje škole u nadležnosti lokalne samouprave članovi saveta su dali predlog da se organizuje sastanak sa predstavnicima lokalne samouprave kako bi se postojeći problemi što brže i efikasnije rešili.

Sledeća sednica Saveta roditelja je zakazana za 15.septembar.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *