radionica-volonteri3

U realizaciji udruženja građana Zlatiborski krug, u Čajetini je 19. septembra održana druga radionica za mlade volontere, kao deo projekta Unapređenje rada Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju „Zračak“.

radionica-volonteri2

Nakon prve radionice na kojoj su se učesnici upozali sa ciljevima i značajem omladinskog aktivizma i volonterizma, tema druge radionice je bila komunikacija. Na zabavan i interesantan način, mladima su predstavljeni sadržaji koji pospešuju i unapređuju komunikaciju. Kroz grupni rad, vežbe i adekvatne igre, učesnici su upoznati sa teorijom o temperamentima i različitim karakteristikama osoba određenog temperamenta, što će za njihov volonterski rad i kontakt sa korisnicima socijalnih usluga biti od presudnog značaja.

radionica-volonteri1

Ocene učesnika iznete u evaluacionim upitnicima potvrđuju da sadržaj radionice i obrađivane teme, kao i karakterističan način rada pružaju odlične rezultate. Angažovanje učesnika u realizovanim aktivnostima je veoma dobro i pokazuje njihovu zainteresovanost za lični razvoj kroz ovakve, neformalne oblike odukacije i želju da svoju kreativnost i svoje sposobnosti upotrebe i za rad na poboljšanju kvaliteta života u lokalnoj zajednici, pre svega za mlade.

radionica-volonteri4

Projekat Unapređenje rada Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju „Zračak“ se sprovodi uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a sledeća radionica u okviru edukativnog programa za mlade volontere je planirana za 26. septembar.

Vesna Belčević, PR
UG Zlatiborski krug
Slobodana Penezića 31
Čajetina 31310

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *