Eko odbor OŠ “Dimitrije Tucović” je danas obeležio međunarodni dan energetske efikasnosti nizom aktivnosti. Danas je održana sednica Eko-odbora, na kojoj su predstavljeni rezultati dosadašnjeg rada. Koordinator programa, Zorica Milosvaljević, upoznala je prisutne članove i goste sa inicijativom da se na području čitave opštine Čajetina obeleži Međunarodni dan energetske efikasnosti uključivanjem u akciju štednje električne energije – Sat za planetu. U tom cilju je Eko-odbor uputio pismo Elektrodistirbuciji Čajetina i načelnici Opštinske uprave, koja je izrazila spremnost da se ova akcija sprovede na teritoriji opštine u skladu sa tehničkim mogućnostima.

eko-skola2

Gosti na sednici Eko-odbora su bili autori najboljih likovnih i literarnih radova pristiglih na konkurs koji je krajem januara raspisan na temu očuvanja energije, za sve učenike osnovne škole Dimitrije Tucović (matične škole i izdvojenih odeljenja). Najbolji likovni radovi su bili izloženi na zidovima škole, a nagrađene literarne radove su pročitali njihovi autori. Nagrade za najbolje mlade literarne i likovne stvaraoce, u kategorijama od 1. do 4. razreda i od 5. do 8. razreda, obezbedili su Osnovna škola i udruženje građana Zlatiborski krug iz Čajetine.

eko-skola1

Direktorka škole, Milka Vasiljević, ponudila je pomoć u organizovanju aktivnosti planiranih za naredni period. Sednici su prisustvovali predstavnici roditelja, učenika, lokalne uprave i lokalnih udruženja i institucija.

Osnovna ideja programa Eko-škole je podsticanje inicjative da škola kao centralna ustanova, okupi sve relevante činioce u lokalnoj zajednici, kako bi se na kvalitetan i organizovan način obrađivale teme i sprovodile aktivnosti od značaja za očuvanje i unapređivanje stanja životne sredine.

Jagoda Jeremić, član Eko-odbora

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *