Omladinsko udruženje Viogor je nastavilo sa humanitarnim akcijama i u 2018.godini. Posle podele novogodišnjih paketića u omladinskom udruženju Viogoru su obezbedili sredstva za nabavku igračaka za vrtiće u zlatiborskim selima.

“Ovo je nastavak saradnje sa predškolskom ustanovom Radost i ovom prilikom smo obezbedili sportske rekvizite i igračke koje su nedostajale vrtićima u Rožanstvu, Sirogojnu, Krivoj Reci i Mačkatu. Ukupna vrednost donacije je oko 50.000 dinara, rekao je za zlatibor.tv Momčilo Mihailović, predsednik udruženja Viogor.

Udruženje je prethodnih godina sarađivalo sa OŠ Dimitrije Tucović, gde su obezbeđeni rekviziti za nastavu fizičke kulture a podržan je i rad likovne sekcije nabavkom potrebnog materijala za rad. U akcijama tokom 2016.godine obnavljen je dvorišni mobilijar u vrtiću Narcis na Zlatiboru, a obezbeđene su igračke i sportski rekviziti za vrtiće Radost u Čajetini i Narcis na Zlatiboru.

“Mi se trudimo koliko je moguće da u saradnji sa opštinom Čajetina i ostalim partnerima obezbedimo sredstva za nove sportske i obrazovne projekte, kako bi sva deca imala srećno detinjstvo,” istakao je Mihailović.

Za 2018.godinu su planirani novi projekti koji će se realizovati u saradnji sa vrtićima, školama i opštinom Čajetina.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *