Prošle nedelje, (15.juna) je održana IX Smotra stvaralaštva učitelja u vaspitno-obrazovnom procesu gde su predstavljeni odabrani radovi učitelja iz cele Srbije.Opštinu Čajetina je na ovoj smotri predstavljala učiteljica Ljiljana Andrić koja predaje u OŠ “Milivoje Borović” IO Tripkova.

Gospođa Andrić je na smotri predstavila dva rada u okviru kategorije didaktičko sredstvo, nastavna sredstva. Ona je sa još sedam drugih nastavnika kolegama predstavila radove, “Mozgalica u stihu” i video klip “Ekologija”.

ljilja-andric1

“Mozgalice u stihu” su publikovane u elektronskom Zborniku akreditovanog programa stalnog stručnog usavršavanja.

mozgalice1

–  Prošle godine sam došla na ideju da zadatke koje sam pronalazila na društvenim mrežama pretočim u stihove. U slobodnom vremenu sam stihove uredila i poslala na Konkurs u obliku priručnika za nastavu. Zadaci u pripručniku mogu da se rešavaju nezavisno od uzrasta, jer nisu direktno vezani za gradivo. Ovi zadaci imaju za cilj razvijanje logičkog mišljenja i zaključivanja kod učenika, rekla je Ljiljana Andrić za zlatibor.tv

ljilja-andric2

– Što se tiče drugog rada, moram reći da je naša škola je uključena u projekte “Svesno i savesno” i “Za zeleno sutra”, koje finansira Ministarstvo spoljnih poslova Finske, a jedan od partnera je Opština Čajetina. U okviru tog projekta, na nivou škole, organizovali smo tematske mesece. U decembru 2013.godine tema je bila ekologija, ja sam klipom pod nazivom “Ekologija” predstavila aktivnosti odrađene u mom izdvojenom odeljenju u Tripkovi, istakla je gospođa Andrić.

ljilja-andric3

O utiscima sa smotre koja je održana na Učiteljskom fakultetu u Beogradu, učiteljica Ljiljana Andrić nam je rekla sledeće:

“Bila mi je čast i zadovoljstvo da učestvujem na smotri, i da prikažem rad mnogobrojnim kolegama iz različitih krajeva Srbije. Podrška kolega mi puno znači, a u isto vreme to je i podstrek da nastavim dalje.”

mozgalice2

O kvalitetu rada učiteljice Andrić govori i podatak da je dobila ponudu da učestvuje u radu letnje škole za nadarenu decu.

Ovom prilikom čestitamo Ljiljani Andrić na ostvarenim uspesima

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *