kraj-skole

Danas se završava školska 2014/2015 godina za učenike osnovnih škola na teritoriji Republike Srbije. Osnovcima će đačke knjižice biti podeljene 28.juna od kada su na odmoru do 1.septembra.

skolska2012-13-2

Učenici osmih razreda su se već raspustili, a njih sledeće nedelje očekuju završni ispiti iz srpskog jezika, matematike kao i kombinovani test. Što se tiče srednjoškolaca oni imaju još jednu školsku nedelju do raspusta.

Kako je ovo za đake poseban dan većina odeljenja će na neobičan način proslaviti kraj školske godine. Učenici trećeg razreda OŠ Dimitrije Tucović sa Zlatibora za danas pripremaju maskenbal, dok sedmaci planiraju tradicionalno prskanje.

A kako vidi poslednje dane u školskoj 2014/15 Dejan Peković pročitajte u nastavku:

Celu godinu smo prošli da bi uživali u poslednjoj nedelji sedmog razreda. Sve ocene su zaključene i mučenje je završeno. Atmosfera je drugačija i svi smo mnogo srećniji nego u bilo koje drugo doba školske godine.

Svi smo već kupili pištolje na vodu i kese za zamrzivač jer je prskanje naš dugogodišnji ritual proslavljanja kraja školske godine. Prošle godine smo bili uskraćeni jer su nam nastavnici uzeli čak i flašice sa vodom, a da ne pominjem sve ostalo, ali smo ipak našli crevo kod jedne kuće i njime obeležili kraj svih naših muka, bar do prvog septembra.

Uživamo u svakom trenutku provedenom na slobodnim časovima. Konačno možemo da se opustimo i da ne mislimo o kontrolnim zadatcima i da se prepustimo zabavi i druženju. Sutra ćemo već svi biti mokri osim ako nam nastavnici ne oduzmu raznorazna sredstva za prskanje, ali verujem da bi se i tada snašli i opet došli kući mokri.

Svako je isplanirao svoj letnji raspust pošto smo ga, spavajući na časovima srpskog i matematike, razradili do najsitnijih detalja. Neki nastavnici kvare zabavu zadržavajući nas u svojim učionicama, ali čak ni to ne može pokvariti naše raspoloženje i radost zbog uspešnog završetka i ove školske godine. A najbolje od svega je to što se svima isplatio “trud”.

Ni sa hiljadu reči ne može se opisati oduševljenje učenika pred konačan kraj godine. Neki nastavnici odlaze i neki od nas ih možda nikad više neće videti. Najdivnije i najsjajnije doba ove godine – kraj sedmog razreda i početak LETNJEG RASPUSTA.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *