Učenici osnovne škole Dimitrije Tucović za Savindan pripremaju zanimljivu predstavu. U pripremu predstave su uključene dramska, likovna, novinarska kao i muzička sekcija.

Radnja predstave se odvija u kući mladog domaćina na Savindan, a dvanaest likova različitih karaktera će publici predstaviti život Svetog Save. I dok se slava slavi, Sveti Sava krajičkom oka posmatra domaćina i goste kako bi proverio da li se među ljudima primila ljubav prema znanju i obrazovanju. Ono što će ovu predstavu učiniti posebno svakako su kostimi, tradicionalne narodne nošnje koje će obezbediti folklorna sekcija, dok će scenografiju pripremiti članovi likovne sekcije. Učenici za ovu predstavu pripremaju slavski kolač i žito za slavsku trpezu.

Prva proba je održana 12.januara a do premijere učenici će imati još dve probe. Svi su ozbiljno shvatili ovaj projekat i maksimalno su posvećeni. Učenicima u pripremi predstave pomoć su pružili nastavnice srpskog jezika Ksenija Bojović i Marija Vulović kao i nastavnik muzičke kulture Marko Kutlešić i nastavnica likovnog Danica Jevtović Šišović, kao i školski veroučitelj.

Predstava će premijerno biti izvedena u školi na Zlatiboru 27.januara u 12 časova.

učenik VI4

OŠ Dimitrije Tucović

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *