Na takmičenju u kulinarstvu koje je održano u Beogradu, 21. i 22.aprila učenici turističko ugostiteljske školu iz Čajetine su osvojili četvrto i peto mesto.
Učenik Stevan Marković je u teoretskom delu takmičenja bio najbolji i na testu je imao najveći broj poena od svih takmičara ali je u konačnom poretku osvojio četvrto mesto. Ovaj učenik se u disciplini pripremanje jela po izboru stručnom žiriju predstavio pripremom “embargo” light piletine u kombinaciji sa voćem.
Čajetinska ekipa u sastavu Marko Marković i Uroš Nikolić je u disciplini priprema menija za svečani ručak – banket (čorba, predjelo i glavno jelo) za šest osoba osvojila peto mesto. Nastavnici mladih ugostitelja su zadovoljni rezultatima takmičenja.
“Naši đaci su ostvarili odličan rezultat u veoma teškoj konkurenciji. Videli smo da posedujemo kvalitet i da su naši učenici osposobljeni za sve zahteve modernog ugostiteljstva, rekao je za zlatibor.tv Nebojša Krpović.