eko-odbor-14-1

U petak, 26. 09.2014. godine, održana je prva sednica Eko-odbora za školsku 2014/2015. godinu. Formiranje Eko-odbora i redovni sastanci su jedan od sedam obaveznih koraka međunarodnog programa Eko-škole.

Podsećanja radi, osnovna škola ,,Dimitrije Tucović“ je od septembra prošle godine u Programu međunarodne Eko-škole, tako da se i dalje nastavlja rad istom dinamikom. Što se tiče sastava Eko-odbora deo članova je promenjen pošto su učenici osmog razreda završili svoje školovanje u OŠ “Dimitrije Tucović”. Pored učenika u rad Eko-odbora su se uključili i roditelji, predstavnici institucija, organizacija i privrednika. Na ovaj način škola se povezuje sa lokalnom zajednicom, kako bi se rad učinio kvalitetnijim, a lokalna zajednica bila upućena u sve aktivnosti koje se realizuju u školi i van nje.

eko-odbor-14-2

Na prvoj sednici su predstavljene sve aktivnosti koje su realizovane u prošloj školskoj godini. Eko-odbor je uspeo da u školskoj 2013/2014 u brojne sadržaje zaštite životne sredine uključi sve subjekte koji se bave ovom temom. Ovo je unapredilo kvalitet rada škole, a mediji su o svim aktivnostima informisali javnosti.

Koordinatorka programa, mr Zorica Milosavljević je prisutnima predstavila predlog plana i programa Eko-škole koji je potrebno dopuniti sa novim predlozima i usvojiti na sledećoj sednici Eko-odbora koja će se održati sredinom oktobra.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *