Osnovna škola Milivoje Borović iz Mačkata je u četvrtak, 10.aprila organizovala sajam srednjih škola. Učenicima 8.razreda i njihovim roditeljima su se predstavile Turističko ugostiteljska škola iz Čajetine, tehnička škola “Radoje Ljubičić”  iz Užica, “Tehnička škola” iz Užica, “Medicinska škola” iz Užica, “Ekonomska škola” iz Užica, Gimnazija “Miodrag Milovanović Lune” iz Užica i Poljoprivredna škola “Ljubo Mićić” iz Požege.

sajam-skola-mackat6

Predstavnici škola su pripremili interaktivne prezentacije, promotivne filmove, a o školama su govorili profesori i njihovi učenici. Učenici su govorili o druženju, atmosferi u školi i naravno o znanjima koja su stekli. S druge strane, profesori su svoja izlaganja prvenstveno namenili roditeljima, govoreći o mogućnostima zaposlenja, visinama plate, i koliko se dugo čeka na posao. Sve škole će u narednom periodu organizovati dane otvorenih vrata, kako bi osmaci i roditelji mogli da posete škole i uvere se kako u kvalitet nastave i tako i same uslove školovanja.

sajam-sr-skola-mackat3

Sve škole su pripremile i flajere i prospekte kako bi što bolje informisali buduće đake. Predstavnici Poljoprivredne škole “Ljubo Mićić” iz Požege su ovom prilikom doneli i proizvode iz školske pekare, koje su pripremili učenici škole. Učenici “Tehnička škola” iz Užica su doneli robota, a učenici Medicinske škole su ovom prilikom demonstrirali određivanje krvne grupe, a svi prisutni su mogli da izmere i krvni pritisak.

sajam-skola-mackat5

Mora se reći da je interesovanje za sajam bilo veliko i da je manifestaciji prisustvovao veliki broj učenika i roditelja.

Sajam je obeležila i jedna zanimljivost, sa učenicima Užičke gimnazije u Mačkat je stigla i njihova profesorka kineskog jezika. Gimnazijalci su demonstrirali svoje znanje ovog jezika a prisutni su ih nagradili snažnim aplauzom.

I na kraju treba reći da su organizatori učinili sve da izlagači predstave svoje škole na najbolji mogući način.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *