Učenici osnovne škole Dimitrije Tucović (odeljenje Zlatibor) su u sredu, 27.januara prigodnim programom obeležili školsku slavu Svetog Savu.

savindan-zlatibor16-4

U četrdeset minuta đaci su uspeli pesmom, recitacijom i glumom da pokažu šta sve znaju o životu i delu Svetog Save.

savindan-zlatibor16-5

U dramskom delu programa su nastupili Menča Lojanica (baka), Anastasija Terzić (deda), Luka Crepuljarević (Sveti Sava), Anđela Kokorović (monah Danilo), Katarina Savičić (Stefan Nemanja), Ana Tadić (Ana, žena Stefana Nemanje), Magdalena Ćirović (vojvoda Radan), Anđelina Đedović, Anđela Marković, Aleksandra Tofilović i Nikola Mitrović, su igrali decu.

savindan-zlatibor16-6

Stihove posvećene Svetom Savi su recitovali: Marija Marjanović, Stefan Aćimović, Jelisaveta Dumanjić i Andrea Šuljagić.

savindan-zlatibor16-8

Pored glumaca i recitatora treba reći da su u programu učestvovali i školski hor, pevačka etno grupa, članovi muzičke sekcije, a publici se predstavio i folklorni sastav Radost Zlatibora.

Program obeležavanja Savindana je bio odmeren i dostojanstven, đaci su uspeli da savladaju zadate tekstove veoma dobro. Posebno treba pohvaliti Luku Crepuljarevića koji se dobro snašao u ulozi Svetog Save, dok je Menča Lojanica uspela da oživi lik bake.

Hor, recitatori i muzička sekcija su ispunili očekivanja publike, što takođe važi i za folklorni sastav. I na kraju treba pohvaliti i  nastavnicu srpskog jezika, Dušicu Guskić, koja je sa đacima uspela da učinila sve da publika uživa u programu.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *