U petak, 22.januara u Domu kulture u Čajetini publika je mogla da uživa u programu koji su pripremili đaci OŠ Dimitrije Tucović (odeljenje Zlatibor) i mališani iz vrtića Narcis sa Zlatibora.

druzenje-deca16-7

Đaci su pokazali svoje recitatorske i gumačke sposobnosti, dok su deca iz vrtića nastupila sa više muzičkih koreografija.

Program su vodili Mihajlo i Nikolina, koji su se dobro snašli u voditeljskim ulogama. Potom su na scenu stupili predškolci Natalija, Andrej i Vanja koji su objasnili kako deca doživljavaju vrtić. Zatim je predškolska grupa otpevala pesmu “Dovela me mama”.

druzenje-deca16-4

Učenik prvog razreda, mali Savo je pobrao simpatije publike svojom recitacijom “Plavi žaket”. Mlađa grupa iz vrtića je zatim odigrala igru “Kokoda”, a potom se recitacijom “Pahuljica” publici predstavila Anđelina, učenica drugog razreda.

Mlađa grupa je koreografijom na pesmu “Ringe ringe raja” izazvala oduševljenje u publici i buran aplauz. Zatim su na scenu izašle učenice prvog razreda, Lena Ana i Sofija koje su odlično izvele skeč “Posvađane cipele”.

Predškolska grupa je izvela koreografiju “Zašto da se ruke peru”, a učenici trećeg razreda Ana, Aleksandra, Tijana Milica i Strahinja su poželeli dobrodošlicu predškolcima u školu. Zatim su Irina, Aleksa, Filip i Aanastasija iz starije grupe govorili o aktivnostima u vrtiću.

druzenje-deca16-5

Učenici četvrtog razreda Igor i Emilija su izveli skeč “Mala pegava”, a srednja grupa je izvela igru “Prelazak ulice”. Potom su o zgodama iz đačkog života govorili Isidora, Mihajlo, Nikolina i Mateja.

druzenje16-1

Starija grupa je zatim odigrala igru Kolita, a potom su đačke aforizme kazivali Nikolina, Vladan i Maša, učenici četvrtog razreda. Posle njih na scenu su izašli dečaci predškolske grupe, koji su pokazali kako jačaju mišiće.

Učenici prvog razreda su zatim otpevali pesmu “Bila mama kununka” koja je propraćena i zanimljivim igrokazom. Devojčice predškolske grupe su odigrale Brankovo kolo, a Aleksa i Tamara, učenici prvog razreda su zatim pokušali da saznaju gde je đačka torba. Škola folklora “Radost Zlatibora” se predstavila igrama iz Srbije.

Na kraju programa svi učesnici su otpevali iz sveg glasa pesmu “Kad si srećan”, a pesmu je zapeva i publika. Uz gromki aplauz druženje koje je trajalo oko 60 minuta je bilo završeno.

Sutra sledi nastavak programa kada će se publici predstaviti deca iz Čajetine.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *