kk-zlatibor140914-logo2

Košarkaški klub “Zlatibor” u saradnji sa osnovnom školom “Dimitrije Tucović” iz Čajetine, u Čajetini i na Zlatiboru, promoviše svoju školu košarke i učenicima od prvog do osmog razreda. Cilj akcije je da se deci predstavi košarka i da se aktivno uključe u treninge, sportsko druženje i zdrav život.

Akciju vode Mladen Šekularac, igrač Zlatibora, nekadašnji reprezentativac koji vodi školu košarke, Vladan Kaloperović, trener seniora Zlatibora i Goran Radović, član Upravnog odbora.

Učenici će moći da pogledaju promotivni film, odgovore na pitanja iz upitnika, a zatim mogu da razgovaraju sa košarkašim saom Šekularcem i pitaju sve što su želeli da znaju o košarci.

Akcija traje do trećeg novembra i već pruža prve rezultate. U školi košarke ima 20 novih članova, a u mlađim selekcijama trenira preko sedamdesetoro dece. Popularizacija košarke i sporta uopšte je bitan cilj košarkaškog kluba i on se na najbolji način ostvaruje. Važno je istaći da su treninzi besplatni jer je članarina ukinuta po odluci rukovodstva kluba.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *